Koronavirus

У Алексинцу званично: Једно лице са корона вирусом, али кандидата има више

Оно што су сви упућени очекивали и знали да ће се десити када је у питању корона вирус на подручју општине Алексинац, догодило се током викенда. Према подацима на сајту Covid19 од 28. марта, код једне особе са подручја наше општине потврђено је присуство овог вирус. За сада је тешко доћи до информација о полу, годинама старости и стању пацијента, било формалним или неформалним каналима. Оно што се незванично зна јесте да се за сада пацијенти примају у Ниш и да у алексиначким здравственим установама нема овако оболелих на лечењу.

Од раније је било познато да су две особе са подручја општине Алексинац биле хоспитализоване на Инфективној клиници у Нишу, али да је једна млађа женска особа након краћег задржавања отпуштена из болнице.

На јучерашњи дан у рубрици Алексинац, стоји једна заражена особа и 296 у изолацији.

Covid 19
Када је у питању наше окружење, у Ражњу и Мерошини нема потврђених случајева, као ни у Сокобањи. У Крушевцу их је 20, Прокупљу 3, Сврљигу 2 и Нишу 59. Што се тиче изолације са подручја Ражња је 44, Крушевца 958, Прокупља 202, Сврљига 46, Мерошине 82 и Сокобање 80.

Београд је за сада најугроженији са 352 потврђено заражених и 14.748 изолованих, док је у Нишу 58 заражених и 2.180 изолованих. И у Ћуприји је лоша ситуација са 49 оболелих и 279 у изолацији.

Колико је корона вирус присутан у овим срединама подробније ће се сазнати након свеобухватнијег тестирања које је од званичника најављено за наредне дане. За сада вам је најбољи лек изолација и што мање контаката, јер очито да ми још увек не знамо колико је оних са одређеним симптомима и стварно заражено короном. Да ли ћемо имати средстава, капацитета и кадрова за планирано свеобухватно тестирање видећемо ускоро. Надлежни кажу да ћемо бити способни за такав заокрет у сузбијању корона вируса.

 

3 коментара

  1. Не би ме чудило да доживимо Италију. Ја знам да трговцима није лако јер су у контакту са новцем и људима, али ако ми истим рукавицама трговац у пекари узме новац и да бурек, или у апотеци маску, или хлеб, шта очекивати. Под хитно променити и санкционисани овакав рад у свим трговинама. Један да наплаћује а други да буде само у контакту са храном.

  2. Imam jedno pitanje, šta radi crveni krst u Aleksincu, gde su ti paketi pomoći kao u BG, Niš, i drugi gradovi ? A krizni štab ? Šta on preduzima osim što su preneli vest o merama vanrednog stanja,? Ništa nisam čuo …

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =