у Алексинцу, вакцинација са три вакцине

Вакцинација и ревакцинација на подручју општине Алексинац се одвија по плану и до јутрос је ваксинисано преко три хиљаде грађана. По јуче објављеним подацима на званичном сајту алексиначког Дома здравља прву дозу вакцине примило је 3.117 особа, што је 7,42 одсто одраслог становништва општине Алексинац, односно 6,5 одсто укупног становништва.

Највећи број грађана 2.643 вакцинисано је кинеском вакцином „Синофарм”, затим њих 240 америчко-немачком „Фајзер-Бионтек” и руском „Спутњик 5” 234 особе. Ових дана Алексинчанима су на располагању све три вакцине, наравно за оне који буду позвани преко еУправе.

Фотографија из архиве.

 У току је ревакцинација кинеском и америчком вакцином. Вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке.

Из алексиначког Дома здравља поручују грађанима да ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију, а позив нису добили, да се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како би здравствено особље контактирало Београд и утврдили где је проблем.

Пункт за вакцинацију у Дому културе ради од 8 до 20 сати, с тим што се до 15 сати ради ревакцинација, а од 15 до 20 сати се даје прва доза неке од доступних вакцина.

Сви заинтересовани за било коју вакцину треба да се пријаве преко еУправе, а биће позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =