U Aleksincu obolelih nema, a sumnjivih ima

Sa područja opštine Aleksinac za sada nema nijedna evidentirana zaražena osoba korona virusom. Dva lica su pod prismotrom i za jedno se sa sigurnošću može tvrditi da nema simptome koji ukazuju na ovaj virus.

Ta informacija se mogla čuti na današnjoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac. Takođe je rečeno da je uz angažovanje ekipa Instituta za javno zdravlje Niš obavljena dezinfekcija zgrada i prostorija gde su smešteni državni organi i ustanove.

Članovi Saveta su razmatrali informaciju o donetim merama nakon stupanja na snagu odluke o proglašenju vanrednog stanja a u cilju suzbijanja korona virusa i konstatovali da se za sada preduzimaju sve neophodne mere. Jedna od tih mera je i obezbeđivanje izolovanih prostorija u Opštoj bolnici za slučaj pojave obolelih od virusa i da će uskoro ti kapaciteti sa 30 biti povećani na 50 kreveta. Naravno, po već ranijim najavama, oboleli bi prvo bili slati u Niš a kada se tamo popune pripremljeni kapaciteti onda bi se aktivirali i kapaciteti u Aleksincu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 + 19 =