U Aleksincu obeležen Dan kopnene vojske

U okviru obeležavanja Dana kopnene vojske i pešadije, pripadnici ovih jedinica su, u subotu ispred Doma kulture, za građane opštine Aleksinac priredili prigodan program. Ljubitelji oružja i uniforme, mogli su da vide deo opreme i naoružanja sa kojima raspolaže kopnena vojska, dok su u muzičkom delu programa učestvovali vojni orkestar i folklorna grupa garnizona Niš „Šajkača”.

   

Pripadnici izviđačke jedinice prisutnima su demonstrirali borilačke veštine, a padobranci čuvene 63. objašnjavali su svojstva izložene opreme. Najmlađima je posebno atraktivno bilo fotografisanje sa vojnicima, koji su bili u nekoliko varijanti maskirnih odela specijalnih jedinica, kao i sa vojnim policajcima koji su na sebi imali najnoviju savremenu opremu. „Trećepozivci” su se najviše intereseovali za moderno pešadijsko oružje koje je bilo prikazano na ovoj smotri.

Iako je bilo prohladno, primetan je bio veliki broj roditelja sa decom koji su iskoristili priliku da svojim naslednicima i na delu pokažu šta znači biti vojnik. Bilo je tu i mladih dama koje su se studiozno interesovale za prikazano naoružanje i opremu, odajući utisak da bi baš one želele da budu pripadnice vojske.

Sve u svemu, opšti je utisak da je program koji su ponudili pripadnici vojske izazvao interesovanje Aleksinčana, što je i opšta ocena vojnih starešina koji su prisustvovali ovom događaju.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five × three =