У Алексинцу обележен Дан копнене војске

У оквиру обележавања Дана копнене војске и пешадије, припадници ових јединица су, у суботу испред Дома културе, за грађане општине Алексинац приредили пригодан програм. Љубитељи оружја и униформе, могли су да виде део опреме и наоружања са којима располаже копнена војска, док су у музичком делу програма учествовали војни оркестар и фолклорна група гарнизона Ниш „Шајкача”.

   

Припадници извиђачке јединице присутнима су демонстрирали борилачке вештине, а падобранци чувене 63. објашњавали су својства изложене опреме. Најмлађима је посебно атрактивно било фотографисање са војницима, који су били у неколико варијанти маскирних одела специјалних јединица, као и са војним полицајцима који су на себи имали најновију савремену опрему. „Трећепозивци” су се највише интересеовали за модерно пешадијско оружје које је било приказано на овој смотри.

Иако је било прохладно, приметан је био велики број родитеља са децом који су искористили прилику да својим наследницима и на делу покажу шта значи бити војник. Било је ту и младих дама које су се студиозно интересовале за приказано наоружање и опрему, одајући утисак да би баш оне желеле да буду припаднице војске.

Све у свему, општи је утисак да је програм који су понудили припадници војске изазвао интересовање Алексинчана, што је и општа оцена војних старешина који су присуствовали овом догађају.

Фотографије са овог догађаја можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 13 =