Турнирима у кошарци и одбојци почело коришћење терена

Турнирима у кошарци и одбојци ученика старијих разреда ражањских основних школа приводи се крају пројекат „Изградња отвореног спортског терена са заштитном оградом у општини Ражањ (Фаза I)”. Овај пројекат представља значајан моменат и уложени износ од 78.000 долара од стране Европске уније преко програма ЕУ ПРО Плус има велики значај за ову општину, јер је омогућио реализацију овог пројекта који ће имати дугорочне користи за заједицу.

Овим пројектом, не само што је изграђен квалитетан спортски терен са заштитном оградом, већ су развијени и Правилник о коришћењу спортског објекта и Програм развоја здравих стилова живота за децу и младе са територије општине Ражањ. Ово је значајно, јер омогућава да се спортски терен користи на најбољи начин и да се промовише здрав начин живота.

− Пројекат је значајан, јер ће промовисати физичку активност и рекреацију међу младима, што ће допринети њиховом здрављу и добробити. Такође, овај спортски терен ће бити место за дружење и окупљање за целу заједницу, што че уједно јачати и друштвене везе међу грађанима. Укратко, овај пројекат је значајан за нашу општину Ражањ, јер ће донети многобројне користи у области здравља, рекреације и друштвеног живота, а улагање од стране Европске уније је било од кључног значаја за његову реализацију− рекла је овом приликом Рената Бајкић, координатор пројекта.

У преподневним часовима одржан је турнир у кошарци на овом терену и снаге су одмериле по четири екипе у мушкој и женској категорији, односно по три екипе из Основне школе „Иван Вушовић” у Ражњу и по једна Основне школе „Вук Караџић” из Витошевца. Након данашњег турнира у кошарци исти број екипа ће се сутра у подне надметати у одбојци на овом терену.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 8 =