Сајам образовања представио осмацима преко осамдесет образовних профила

На трећем Сајму образовања, одржаном данас у Основној школи „Вук Караџићˮ у Житковцу представило се девет средњих школа из наше општине и окружења, и два дома ученика. Осмаци из овдашњих основних школа имали су прилику да добију више информација о осамдесетак образовних профила и занимања, за која кадрове школују установе које су данас имале штандове на сајму.

Поред три алексиначке средње школе, Гимназије, Биотехнолошке школе „Шуматовац” и Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, своје штандове имали су и Млекарска школа са домом ученика из Пирота, Школа за текстил и дизајн из Лесковца, Средња школа „Бранислав Нушић” из Сокобање и Средња медицинска школа „Др Миодраг Лазић”, Школа моде и лепоте, Машинска школа, и Грађевинско-техничка школа „Неимар” из Ниша.

На Сајму образовања представили су се и домови ученика, и то Дом ученика средњих школа „Младост” из Алексинца и Дом ученика средњих школа из Ниша.

Трећи Сајам образовања свечано је отворио Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, који је предводио делегацију локалне самоуправе.

− Мислим да је ово најпосећенији Сајам образовања који се организује по трећи пут на иницијативу директора школе Милана Динића. Инцијатива јесте прихваћена, али можда нисмо схватили колико је значајна не само за школе колико и за вас ђаке да можете да препознате шта је то занимљиво што вам школе нуде и чиме ћете да се некада професионално у животу бавите. Задовољство је видети оволико деце, још много деце стоји напољу пошто сам простор није довољно велики да може да прими да сва деца уђу, али потрудићемо се да простор буде адекватнији за неки од следећих сајмова, да сви могу у истом тренутку да уђу и обиђу− рекао председник Радичевић.

Сајам образовања успешно су већ трећу годину заредом организовали Основна школа „Вук Караџић” са својим тимом за професионалну оријентацију и Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =