NSZ

Тржиште радне снаге и даље стабилно

Током протеклог месеца на евиденцији Службе запошљавања у Алексинцу регистровано је 5.843 незапослених лица, а од тог броја нешто више од половине је жена.

Како стоји у саопштењу о кретању на тржишту рада ове службе, у односу на предходни месец-август 2020 број на евиденцији се повећао за 12 лица, али то је незнатно повећање, јер је незапосленост је у односу на крај прошле године смањена за 278 лица. Такође, у односу на исти период – септембар 2019. број на евиденцији се смањио за 198 лица.

Према подацима, у Алексинцу највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености имају лица која на посао чекају до 1 године и они чине трећину укупног броја регистрованих. Када је реч о структури лица према стручној спреми, и даље је оних са првим степеном, око 30% укупног броја, а и даље су на евиденцији два лица са осмим степеном.

Служба запошљавања у Алексинцу такође опслужује и општину Ражањ где је у прошлом месецу регистровано 610 лица на евиденцији, а од тога је 294 жена. У односу на претходни месец-август 2020., број лица на евиденцији се смањио за 6 лица.Незапосленост је у Ражњу, у односу на крај прошле године повећана за 34 лица, а у односу на исти период – септембар 2019., број лица се на евиденцији такође повећао за 69 лица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + four =