Тромесечни биланс јавних предузећа, једно губиташ, два у плусу

На данашњем заседању Општинског већа прво је прихваћен нацрт Одлуке о завршном рачуну буџета општине Алексинац за прошлу годину, а након извештаја о ревизији. Како стоји у материјалу буџет је прошле године имао прилив од преко милијарду и 833 милиона динара, одлив скоро милијарду и 789 милиона динара, а како је ревизорска кућа оценила, овај документ је урађен у складу са законом и ставке су објективно исказане. Наравно, о овом завршном рачуну свој суд ће дати и одборници у овом или новом сазиву Скупштине општине Алексинац.

Када је реч о тачкама у искључивој ингеренцији Општинског већа, међу првим су прихваћени квартални извештаји јавно комуналних предузећа. Према презентованим извештајима у прва три месеца ове године „Водовод” је пословао са губитком, док су Комунално предузеће и Предузеће за путеве исказали позитиван биланс. Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је у првом кварталу зарадило 3 милиона и 217 хиљада динара више од расхода, а Јавно предузеће за путеве у овом извештајном периоду је остварило добитак од 480 хиљада динара. Када је реч о Јавно комуналном предузећу „Водовод и канализација” њима су у зимским месецима каснила потраживања , потрошња воде је евидентно мања, а трошкови су велики, па је ово предузеће у прва три месеца пословало са губитком од седам милиона и 991 хиљадом динара.

Ни данашње заседање Општинског већа није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједа паса луталица. На данашњем дневном реду осам тачака је било посвећено овој теми, а како су све прихваћене, из буџета ће бити исплаћено преко четврт милиона.

До краја заседања већници су потврдили и одлуке са телефонских седница на којима су већ прихваћени Правилник о спровођењу мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац, Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Алексинац за ову годину и нови Ценовник радова на поправци улица и путева у Месним заједницама на територији општине који је исти као и пређашњи.

На крају заседања председавајући Општинског већа, председник општине Далибор Радичевић се захвалио актуелним већницима и сарадницима на успешном досадашњем раду и изразио је наду да неће бити већих промена у новом сазиву.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 13 =