Тријумфи и признања: Одржана свечана академија Савеза за школски спорт

Синоћ је у Дому омладине одржана свечана академија, на којој је Савез за школски спорт општине Алексинац наградио основне и средње школе, као и ученике и наставнике, за њихове домете у спортским надметањима од општинског до републичког нивоа. На почетку ове традиционалне свечаности, учеснике и госте поздравио је Бојан Тодоровић, председник Скупштине Савеза за школски спорт општине, а потом су уручене награде и признања.

У конкуренцији средњих школа, као и прошле године, најуспешнија је била Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”. На друго место пласирала се „Алексиначка гимназија”, док је треће место припало Биотехнолошкој школи „Шуматовац”. Из Техничке школе су и најбољи спортисти – омладинац и омладинка, Андреј Јанковић и Мартина Милетић, док је наставник ове школе, Бобан Врбић, награђен похвалом.

Међу основним школама, по четврти пут заредом, титулу најбоље понела је алексиначка осмолетка „Љупче Николић”, којој је због тога прелазни пехар додељен у трајно власништво. Друга је Основна школа „Аца Синадиновић” из Лоћике, а треће место припало је Основној школи „Десанка Максимовић” из Катуна. Најбољи спортиста у конкуренцији пионира је Лазар Русимовић, ученик Основне школе „Љупче Николић”, док је титулу најбоље спортисткиње међу пиониркама понела Катарина Стојковић, ученица Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике. Њени наставници, Влада Живковић и Ђорђе Вељковић, награђени су похвалом.

Признања лауреатима уручили су Виобран Радисављевић, почасни председник Савеза за школски спорт општине и Небојша Стојановић, председник Српског савеза професора физичког васпитања и спорта Србије.


Савез организовао низ такмичења

Како је истакнуто на свечаности, Савез за школски спорт је током минуле школске године организовао низ општинских такмичења у кошарци, одбојци, рукомету, баскету 3х3, малом фудбалу и атлетици. Такође, Савез је био домаћин међуокружног такмичења у баскету 3х3, угостивши победнике окружних такмичења из Крушевца, Прокупља и Зајечара. Алексиначку општину и Нишавски округ репрезентовали су дечаци из ОШ „Љупче Николић” у конкуренцији пионира, девојчице из ОШ „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника у конкуренцији пионирки и ученици „Алексиначке гимназије” у конкуренцији омладинаца и омладинки.

Општинско такмичење у малом фудбалу окупило је чак 18 екипа, а у Алексинцу је одржано и окружно такмичење. Најбољи резултати у футсалу забележени су на међуокружним такмичењима. Екипа пионирки из ОШ „Аца Синадиновић” из Лоћике освојила је друго место на међуокружном такмичењу у Зајечару, док су омладинци из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” такође освојили друго место на међуокружном надметању у Књажевцу.

Осим ових такмичења, у сарадњи са Џудо клубом „Алексинац”, Савез је организовао регионално школско надметање у џудоу, на коме је 12 такмичара из алексиначке општине изборило пласман на Олимпијске спортске игре ученика основних и средњих школа Србије у Новом Саду. На овом престижном такмичењу освојене су две медаље –једна златна и једна бронзана.


Захвалнице за сарадњу

За успешну сарадњу, председник Савеза за школски спорт Марко Терзић уручио је захвалнице. Добитници су: Општина Алексинац, Центар за културу и уметност, Црвени крст Алексинац, Спортски савез општине, Кошаркашки клуб „Напредак”, Фудбалски савез општине, Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац”, Џудо клуб „Алексинац”, Радио Алексинац, др Иван Никодијевић, Ален Гагић, Матија Јевтић и Марко Тосковић Тоске.


Фотографије са ового догађаја можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =