Три дана, два турнира и прегршт лепих успомена

Међународни кадетски турнир „Лав 2023ˮ, који је одржан у Алексинцу од 5. до 7. маја, може се рећи да је испунио очекивања како организатора тако и учесника.

– Три дана, два турнира – блиц и рапид, такмичари и такмичарке из три државе, лепо дружење и прегршт лепих успомена са којима су наши гости отишли својим кућама. Тако би могао да гласи најсаженији утисак са ове шаховске манифестације коју смо успешно организовали – истакао је за наш портал председник Шаховског клуба „Лавˮ и директор турнира, Ненад Ранђеловић.

Оба турнира организована су у по девет партија, односно кола, и окупили су 52 такмичара и такмичарки из више градова Србије (Ниш, Сокобања, Ражањ, Крушевац, Параћин, Бор, Београд, Алексинац), као и из Северне Македоније и Русије. Учесници су били разврстани у две групе; млађу до 10 година и старију коју чинили дечаци о девојчице до 16 година. По три најбоља такмичара у свакој групи награђени су дипломама, медаљама, пехарима и пригодним поклонима.

Од алексиначких такмичара запажен резултат остварила је Анастасија Војиновић, која је у категорији такмичарки до 16 година освојила прво место, док је Новак Живковић у конкуренцији дечака до 10 година изборио друго место. У укупном пласману Анастасија се пласирала на другу позицију, а Новак је такмичење завршио на петом месту.

Током турнира учесници су један дан имали прилику да се друже са велемајстором Мирославом Миљковићем и селектором кадетске репрезентације Србије Младеном Миленковићем, док им се на додели награда обратио селектор сениорске репрезентације наше земље Миодраг Перуновић.

Oрганизатор турнира био је Шаховски клуб „Лавˮ уз подршку Општине Алексинац, Спортског савеза општине, Савеза за школски спорт, Спортско-рекреативног центра Алексинац (СРЦА) и Установе „Липовацˮ.

Фотографије: Шаховски клуб „Лавˮ

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + twelve =