Трајковићи, срећно!

Уз подршку Међународног олимпијског комитета, у америчком граду Бирмингему, у Алабами, 7. јула су почеле, а 17. јула се завршавају Светске игре. То је међународни мултиспортски догађај који ће, према неким најавама, за 11 дана окупити 3.600 елитних спортиста из преко стотину земаља који ће се такмичити у више од 30 најбрже растућих спортова на свету. Међу тим спортовима спада и џиу-џица, а у том борилачком спорту међу најбољима на планети је Алексинчанин Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, иначе актуелни шампион Европе у конкуренцији такмичара до 85 килограма.

На другу страну Атлантика, у Сједињене Америчке Државе Никола креће сутра заједно са својим оцем и тренером, Драганом Трајковићем.

− Светске игре се одржавају на четири године и обухватају све неолимпијске спортове. То је, практично, највиши ниво такмичења на коме један спортиста у џиу-џици може наступити − каже Никола у разговору за наш портал. – За пласман на Игре потребне су квалификације у виду сакупљања  поена на гренд слемовима и светским и европским првенствима. На крају циклуса квалификују се шесторица такмичара по категорији. Што се мене тиче, освојио сам Гренд слем турнир 2019, а прошле године сам изборио трећа места на Европском и Светском првенству, тако да сам на крају циклуса заузео треће место на Светској ранг-листи и добио директан пласман. На Светским играма наступиће најбољи такмичари, тако да ће победника одлучивати нијансе. На мени је да тренирам јако, да се борим и да дам све од себе, па како Бог да – закључује наш саговорник.

Трајковићима, Николи и Драгану, желимо срећан пут и надамо се лепим  вестима.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + twenty =