Током викенда у граду, а потом и у селима контејнери за кабасти отпад

Као што је и раније обећано, неколико пута годишње Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” ће спроводити акцију одвоза кабастог отпада. Друга овогодишња акција ће бити спроведена током предсојећег викенда, тако што ће контејнери за кабасти отпад бити постављени већ у петак 16. септембра.

Ово је прилика да алексинчани очисте своја дворишта, јер ће контејнери за кабасти отпад бити поставити на четири локације у граду.

−У прошлој акцији смо контејнере постављали на пет локација, мећутим, због негодовања људи на једној од локација где је био смештен контејнер, ту локацију нећемо понављати− рекао је Далибор Марковић, директор овог предузећа.

Контејнери за кабасти отпад биће постављени у улици Војске Југославије код Нивеиног дечјег игралишта, у Потковици, на паркингу испред болнице у улици Дракчета Миловановића и један код Спортске хале. Контејнери ће бити постављени од петка и стајаће до недеље 18. септембра.

−Сви они којима је далеко или немају услова да довезу свој кабасти отпад, могу телефоном да пријаве Комуналном предузећу потребу за доласком наче службе која ће у недељу, у преподневним сатима сакупљати отпад код корисника који су иразили потребу за тим− додао је Марковић.

Корисници услуга овог предузећа могу пријавити потребу за доласком екипа на број телефона 804-510 од данас па до петка, од 7 до 15 часова. Приликом позива грађани су у обавези да пријаве количину и врсту отпада како би из Комуналног предузећа послали адекватно возило.

Што се тиче изношења кабастог отпада у осталим насељеним местима, у свим селима општине Алексинац, у овом Јавном предузећу направили су план који ће да реализују заједно са месним заједницама.

Наиме, у наредних пар дана биће упућен позив свим месним заједницама да искажу потребу за контејнерима за кабасти отпад. У зависности од броја заинтересованих месних заједница по одређеном плану ће бити постављани контејнери и они ће у једном селу бити недељу дана.

−На тај начин ћемо покушати да смањимо кабасти отпад који доспева на дивље депоније у сеоским срединама. Мештани било ког села се могу јавити на број телефона који важи за ову акцију, ми ћемо забележити потребу за изношењем тог отпада, па како су у току радови на чишћењу дивљих депонија, када су наша возила у том крају покупићемо и отпад који је пријављен за изношење− појашњава Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − one =