Током Културног лета за сваког понешто

Алексинчани, који током лета остану у граду и ове године моћи ће да присуствују низу културних догађаја. За разлику од претходних година када је „Културно лето” почињало од средине јула, ове године стартоваће 1. јула и трајаће до 28. августа.

Према традицији, организатор ове манифестације је Градско позориште „Театар 91” и они полако приводе крају организацију програма овогодишњег „Културног лета 2023”. Према свему судећи, он је прилагођен за све узрасте, што нам је и потврдио организатор програма „Театра 91” Новица Првуловић.

Novica Prvulović– Смењиваће се сваког викенда програми са разноликом садржајима од представа за децу, позоришних представа за одрасле, музичких концерата, културно уметничких друштава, промоција књига, плесних школа, један програм за све од 7 до 77 година – поручио је Првуловић.

Иначе, Градско позориште и Центар за културу одскоро послују као јединствена Установа у култури на територији општине Алексинац, па сходно томе и сви програми који су некада били посебни овог пута су заједнички. Наравно носилац програма је Градско позориште „Театар 91”.

– Програми као што је прослава Дана рудара, али и Ал рок фест и нека друга догађања су сажета у овај заједнички програм који се зове „Културно лето 2023” – додао је Првуловић.

Како је најављено, у програму ће учествовати сви они који у нашем граду имају културни програм као што је музичка школа, хорови, плесна школа, а биће и глумаца из околних општина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + five =