Ambulanta u Tešici

Тешичка амбуланта прва добија топлотну пумпу: Ускоро завршетак радова

Становници Тешице и околних насеља на преглед код лекара ускоро више неће морати да иду у Житковац, већ ће се вратити својој амбуланти која ће их дочекати у потпуно новом и непрепознатљивом руху. Окречене просторије, нове плочице, ПВЦ столарија, нови мокри чвор, само су део радова у склопу комплетног реновирања објекта. А осим што ће објекат бити чистији и удобнији, постаће и прва амбуланта у општини са модерним системом за грејање и хлађење. Према речима директора Дома здравља Алексинац Родољуба Живадиновића након уградње система врата реновиране амбуланте биће отворена за пацијенте.

Амбуланта у Тешици: Ускоро отварање   

‒ Завршени су сви грађевински, електричарски и водоводни радови, тако да је остало да у наредних, надам се, од седам до 15 дана, буде завршена и уградња свих уређаја за грејање и хлађење амбуланте. То ће бити најмодернији систем за грејање и хлађење уз помоћ топлотних пумпи, што значи да је уштеда енергије отприлике један према четири – објашњава директор Родољуб Живадиновић и додаје да је комплетне радове финансирала општина Алексинац. 

Нема сумње да ће услови бити много бољи и за пацијенте и за запослене, а и то што су Тешичани, као и становници Дашнице, Честе, Грејача, Лоћике и других оближњих насеља, током радова, морали да путују у житковачку амбуланту, вероватно ће брзо заборавити.

И амбуланта у Житковцу добија топлотну пумпу

Према речима директора Живадиновића, и житковачка амбуланта која је прошле године комлетно санирана добиће исти модерни систем топлотне пумпе за грејање и хлађење, што ће бити трећа и последња фаза њене адаптације.

‒ Можда и истовремено крену ти радови, зависи од извођача. Амбуланта ће упоредо радити, то нису захтевни радови. Радови су завршени прошле године, сада треба само провући одговарајуће цеви и то ће бити јако брзо – каже нам директор Живадиновић. 

Након завршетка ових радова, житковачка и тешичка амбуланта, по броју пацијената највеће у руралном подручју општине, имаће не само нове, већ и модерне амбуланте, које ће бити и знатно енергетски ефикасније.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =