Тешичани гостују на Руднику

Четврти, такмичарски, део овогодишњих „Михољских сусрета села” у општини Алексинац, након Глоговице, Брадарца и Лоћике сутра ће бити одржан на Алексиначком Руднику.

Према најави, у тамошњој сали Дома културе програм ће и овог пута почети здравицом, а потом ће фолклораши Културно-уметничког друштва „Дејан Јовановић Деша” из Тешице својим наступом забавити публику и сплетовима је провести широм Србије. Са бине тамошњег Дома културе поред игре, чуће се и традиционална песма, а такође и звук фруле. Поред игре и песме, биће приказана и сцена из народних обичаја, а овог пута су се Тешичани одлучили за седељку.

Као што традиција налаже, за домаћине на Алексиначком Руднику изложбу домаће радиности, ручних радова и сувенира изложиће чланице Удружења жена „Супер жене” из Тешице.

Почетак програма је заказан за 19 часова.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, циљ ове манифестације је богаћење друштвеног живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа, а спроводи се под покровитељством Министарства за бригу о селу и Општине Алексинац.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 6 =