Почиње нови циклус пројекта „Знамените Алексинчанке и Алексинчани”.

Са почетком нове школске године, трећу годину заредом, наставља се и пројекат Завичајног одељења библиотеке под називом „Знамените Aлексинчанке и Aлексинчани”.

Тим повдом је јуче одржан састанак у Завичајном одељењу са професорима историје општине Алексинац, а на коме су професори изнели своја мишљења и предлоге за даљу реализацију пројекта. Овом приликом су договорене јасне пропозиције за учешће на наградном конкурсу Завичајног одељења и личности које ће ученици истраживати, што нам је и потврдила руководилац Завичајног одељења Библиотеке Александра Милошевић.

− На предлог професора Зорана Стевановића, овогодишње теме наградног конкурса су „Лик и дело књижевнице рођене Алексинчанке Полексије Стошић Димитријевић” за основне школе, док је за средње школе „Угледни професор Борислав Стевановић – психолог” − појашњава Александра Милошевић.

Као и минулих година, на конкурсу могу учествовати ученици 7. и 8. разреда основних школа и заинтересовани ученици средњих школа. Кроз истраживачки рад ученици ће моћи да припреме своје презентације којима ће се такмичити на наградном конкурсу библиотеке. Почетак пројекта је 1. октобар ове, а рок за предају радова је 1. март наредне, 2024. године.

Остале прецизне информације о пројекту ученици могу добити од својих професора и путем обавештења библиотеке ,,Вук Караџић“ Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =