Solun

Тесалоники – дестинација за најбоље

Најбољи алексиначки средњошколци посетили су Солун ове суботе. У организацији Канцеларије за младе општине Алексинац 64 најуспешнија ученика трећег и четвртог разреда све три средње школе награђена су једнодневним излетом до Солуна.

Обилазак највеће луке на Балкану започет је у раним јутарњим часовима посетом Српском војничком гробљу на Зејтинлику.

Solun

Након тога уследио је обилазак града аутобусом и панорамско разгледање најзначајнијих историјских споменика, а затим је посећена црква светог Димитрија, заштитника Солуна. Одатле су ђаци прошетали поред Агоре до Аристотеловог трга, срца овог града. У наставку обиласка од Беле куле, симбола Солуна, кренуло се на крстарење бродом Солунским заливом.

Solun

Током целодневног програма, водич Душан Стојановић, упознао је групу са историјом града, али не само са историјом, већ и са занимљивим чињеницама о славном Тесалоникију.

Након обавезног дела туре, а пре посете тржном центру Космос, у слободне време неки су обишли радње познатих робних марки у улицама Егнатија и Тсимиски, неки су прошетали боемском четврти Лададика, док су поједини уживали у баштама солунских кафића поред обале.

Након овог традиционалног излета, остаје нада да ће наредне године већи број најбољих ученика посетити Солун.

Solun

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =