Тасић и Радојковић у врху!

У јесењем делу шампионата Окружне лиге Фудбалског савеза Нишавског округа одиграно је 105 утакмица у 15 кола. Стрелци су постигли укупно 516 голова, што би било у просеку 4,91 по мечу; од укупног броја погодака 24 су реализована из пенала, а 11 су били аутоголови.

Према званичној листи стрелаца, најбољи у јесењем делу првенства био је Петар Коцић (Земљорадник, Балајинац) који је на 12 утакмица дао 27 голова. Са по 19  погодака следе Младен Денић (Моравац, Заплањска Топоница) и Милан Тасић (Јастребац, Тешица).

Милан Тасић (ФК Јастребац Тешица)

Када помињемо Тасића онда да кажемо да је овај талентовани фудбалер у последњем колу начинио велики искорак на листи пошто је на утакмици Јастребац – Баличевац (5:4) постигао свих пет голова! На трећој позицији са по 15 голова су Бојан Ђорђевић (Борац, Азбресница) и Никола Радојковић (Полет, Радевац), четврти на листи је Никола Најденов (Борац) са 13 погодака, док су пето место са по 11 голова заузела тројица фудбалера, а то су: Дарко Ценић и Андрија Стојановић (Јастребац) и Марко Вучковић (Раднички 1924, Кочане).

Никола Радојковић (ФК Полет  Радевац)

Још увек се званично не зна, али би било лепо да најефикаснији голгетери Окружне лиге, можда тројица најбоље пласираних, на крају шампионата добију пригодне награде. Јер, одавно се зна да се „најважнија споредна ствар на свету” игра због публике и голова, наравно.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + ten =