Такмичарски део затворили глумци из Лесковца и Приштине

Пете такмичарске вечери на 9. Фестивалу првоизведених представа, у петак, алексиначка публика је имала прилику да погледа представу „Ако се пробудиш или као да је важно” у режији Ненада Тодоровића. Ауторка текста за овај комад је Исидора Милосављевић, а драматург Жељко Хубач. Дело је настало у продукцији Народног позоришта Лексовац и Народног позоришта у Приштини.

Сат времена колико траје представа су прошли у трену захваљујући, поред осталог, изузетним сценским ефектима, што је ову представу у том домену издвајало од осталих такмичарских наступа. Ова представа говори, нажалост, о свеприсутном, горућем проблему насиља и нездраве околине у којој деца одрастају. Она гледаоцу намеће многа питања, али уједно подиже и свест и покреће на акцију. Као да жели да поручи да нема ничег гнуснијег но бити посматрач, свезнајући приповедач или свевидећа публика која ћути у стварном животу. Представа не нуди решења, али подстиче да сваки појединац нађе за себе одговор када је у питању изнета тема у околностима и оптерећењима човека у савременом свету.

Улоге у комаду су играли: мајку Маја Јанковић, оца Иван Јанковић, сина Лазара Филип Радивојевић, ћерку Чарну Петра Димитријевић, психолошкињу Маја Јовановић и Рељу Нађа Томић.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + sixteen =