Тајне из „црне кутије” сутра пред Алексинчанима

Глумачка екипа Београдског драмског позоришта сутра (петак, 5. новембар) пред алексиначком публиком извешће комад „Црна кутија” инспирисан италијанским филмом „Савршени странци” (Perfetti sconosciuti). Ова представа рађена по тексту Александре Ђорђевић, са редитељским потписом Андреја Носова на програму је од 20 сати.

Наизглед безазлено вечерње дружење седморо пријатеља, који су се окупили да посматрају помрачење месеца, прерашће у праву драму. Нечији предлог да сви изваде мобилне телефоне и наглас читају у међувремену пристигле поруке путем СМС-а или друштвених мрежа и да на позиве одговарају преко спикерфона, довешће до неочекиваног заплета. Како вече одмиче из „црне кутије” излазе многе тајне.

Овај комад БДП-а требало је пре три године да отвори осми Фестивал Првоизведених представа у Алексинцу, али је због, како је тада речено, болести глумице представа отказана. У међувремену се променила глумачка екипа, па је од седам замењено четворо глумаца. Пред Алексинчане ће изаћи глумци Иван Зарић, Љубинка Кларић, Милош Петровић Тропејц, Маја Ранђић, Андреј Шепетковски, Ивана Николић и Александар Вучковић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 5 =