„Тајланд опен 2023”: Злато и бронза за браћу Трајковић! (ФОТО+ВИДЕО)

Из далеког Банкока, престонице Тајланда, стиглаје лепа вест.

Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ из Алексинца и државне репрезентације освојио је златно одличје на Гранд при турниру у џиу-џици „Тајланд опен 2023”, у категорији сениора до 85 килограма. Његов рођени брат, такође члан НиФ-а и државне селекције, Филип Трајковић окитио се бронзом у конкуренцији до 94 килограма. И трећи члан државне репрезентације, Иван Дела Кроче из Новог Сада, попео се на победнички трон. Он је освојио златну медаљу у конкуренцији сениора до 69 килограма.

− Изузетно сам задовољан постигнутим резултатима. На овом престижном турниру који, поред „Париз опена” на коме смо се недавно такмичили, спада у најјаче на свету, остварили смо стопостотни учинак; тројица наших такмичара освојили су три медаље, а два пута се чула наша химна „Боже правде”. Њих тројица су најбољи такмичари у нашој земљи и стандардни репрезентативци − каже за Алпрес тренер репрезентације Србије и Џудо и џиу-џицу клуба „НиФ”, Драган Трајковић и додаје да је наша селекција у генералном пласману заузела шесто место.

Иначе, пре одласка на Тајланд, 17. маја на пригодној свечаности у Палати Србија, сва тројица такмичара добили су стипендије од стране Министарства спорта. Категорисани су као врхунски спортисти аматери; Никола и Иван проглашени су заслужним спортистима и они ће стипендију користити четири године, док је Филип проглашен спортистом међународног ранга коме је додељена стипендија на годину дана.

Момци, капа доле и свака част!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 4 =