Фестивал има светлу будућност

Након што је одиграна представа „Приче за лаку ноћˮ Градског позоришта „Театар 91ˮ у част награђених, и након што су додељене награде, спуштена је завеса на овогодишњи 6. Позоришни фестивал за децу „ЗИПО 23”.

Приликом проглашења овогодишњих победника, председник жирија Бранислав Недић, је истакао да оно што је најлепше од свега, јесте што је сала сваке вечери била попуњена и што су деца имала прилику да уживају у разним остварењима.

− Верујем да је свака представа нашла пут до вашег срца, ваше душе, да је свака представа оставила посебан утисак на све вас, тако да је жири имао један тежак задатак да одабере оно што је било најбоље међу најбољима. Овај фестивал живи већ шест година, израстао је у један озбиљан, релевантан фестивал на територији наше земље и да захваљујући вама, верујем, има једну светлију будућност и лепшу будућност и да ће убудуће можда бити и више представа, ја се надам и у два термина колико је било интересовање ових дана. Тако да, чувајте овај фестивал, чувајте ваше позориште, то је оно што је једна од најлепших ствари у вашим младим животима. Уживали сте и уживаћете надам се и убудуће − рекао је Недић обраћајући се најмлађој алексиначкој публици.

Ове године, стручни жири који је радио у саставу Бранислав Недић, драматург и председник жирија и чланови Ивана Недељковић, глумица и Александар Пејаковић, редитељ, а након одгледаних свих шест такмичарских представа је једногласно донео одлуку  да Шабачком позоришту припадне награда за најбољу режију и представу у целини, дакле, за представу „Црвенкапа и драги вукˮ, у режији Миодрага Мишка Динуловића. Такође, награда за најбоље глумачко остварење, према оцени стручног жирија, припала је Кристини Пајкић за улогу Цеце Празноглавић у представи поменутог позоришта.

Награда за епизодну улогу припала је Катарини Јовановић за улогу Краљице у представи „Принцеза Снежана и 10 патуљакаˮ позоришта „Пужˮ из Београда, награда за најбољу костимографију отишла је у руке Јелисавете Татућ Чутурило у представи „Баш Челикˮ луткарског позоришта „Пинокиоˮ из Београда, а награда за најбољу сценографију Душану Станковићу у представи „Размажени принцˮ Народног позоришта Лесковац.

Жири је специјалну награду Фестивала за младу глумицу доделио Петри Замбони за улогу Краљице у представи „Принцеза Снежана и 10 патуљакаˮ Народног позоришта из Приштине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 2 =