Manu Chao

Svetska zvezda u školskoj hali: Manu Čao oduševio publiku

U hali škole „Mika Antićˮ na Durlanu, niška publika ovog vikenda uživala je u koncertu svetske zvezde Manu Čao, koji je nastupio u akustičnoj verziji El Čapulin solo u pratnji kolega Lusijana Falika i Maura Manseba. Manu Čao se publici u Nišu predstavio bez velike pompe i bombastičnih najava što je posebno izazvalo pozitivne reakcije onih koji su na vreme uspeli da pribave karte.

‒ Dobro veče Niš! Kako ste? ‒ rekao je Manu Čao na srpskom, izazvavši oduševljenje i aplauz publike.

‒ Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti ‒ nastavio je na engleskom i uspeo da zagreje dlanove publike već pri prvom kontaktu.

Manu Chao
Foto: Vanja Keser 

Dvočasovnu magiju otvorio je „Otro mundoˮ, a onda su se ređali hitovi Vida Tombola, Mala Vida, Klandestino…

Oko 1.200 posetilaca bilo je dovoljno da se napravi odlična atmosfera i da čak i oni u poslednjim redovima u potpunosti osete energiju i da se ne osećaju izopšteno. Ovako intimna svirka očigledno se dopala i izvođačima, koje dobro raspoloženje nije napuštalo nijednog trenutka.

Manu Chao
Foto: Vanja Keser 

‒ Koncert El Čapulin Solo – Manu Čao akutik simbolično je najavio World music festival Merak, koji počinje 2020. godine. Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival ‒ poručio je direktor festivala Marko Micić. 

Osnivač festivala je Udruženje Marker iz Niša. A koncert je održan uz podršku Grada Niša.

___________________________________________________________________________________________________


World music fest nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovoljstva koje proističe iz „malih” stvari – označava želju, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje… Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike! Merak fest ima za cilj da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatljiv!


____________________________________________________________________________________________________

Foto sa naslovne: Vanja Keser 

Prenosimo vam delić amosfere sa prvog koncerta Manu Čao u Nišu: 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

10 − one =