Manu Chao

Светска звезда у школској хали: Ману Чао одушевио публику

У хали школе „Мика Антићˮ на Дурлану, нишка публика овог викенда уживала је у концерту светске звезде Ману Чао, који је наступио у акустичној верзији Ел Чапулин соло у пратњи колега Лусијана Фалика и Маура Мансеба. Ману Чао се публици у Нишу представио без велике помпе и бомбастичних најава што је посебно изазвало позитивне реакције оних који су на време успели да прибаве карте.

‒ Добро вече Ниш! Како сте? ‒ рекао је Ману Чао на српском, изазвавши одушевљење и аплауз публике.

‒ Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти ‒ наставио је на енглеском и успео да загреје дланове публике већ при првом контакту.

Manu Chao
Фото: Вања Кесер 

Двочасовну магију отворио је „Отро мундоˮ, а онда су се ређали хитови Вида Томбола, Мала Вида, Кландестино…

Око 1.200 посетилаца било је довољно да се направи одлична атмосфера и да чак и они у последњим редовима у потпуности осете енергију и да се не осећају изопштено. Овако интимна свирка очигледно се допала и извођачима, које добро расположење није напуштало ниједног тренутка.

Manu Chao
Фото: Вања Кесер 

‒ Концерт Ел Чапулин Соло – Ману Чао акутик симболично је најавио World music festival Merak, који почиње 2020. године. Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати фестивал ‒ поручио је директор фестивала Марко Мицић. 

Оснивач фестивала је Удружење Маркер из Ниша. А концерт је одржан уз подршку Града Ниша.

___________________________________________________________________________________________________


World music fest назван је по српској речи МЕРАК, која иако потиче из турског језика, одавно се одомаћила код нас са значењем задовољства које проистиче из „малих” ствари – означава жељу, жудњу за нечим, ћеф, уживање, угодно расположење… Управо ова српска реч ушла је у интернационални речник речи које није могуће превести на друге језике! Мерак фест има за циљ да на концертном подијуму презентује управо тај осећај по коме је Ниш препознатљив!


____________________________________________________________________________________________________

Фото са насловне: Вања Кесер 

Преносимо вам делић амосфере са првог концерта Ману Чао у Нишу: 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 8 =