Сведочанство једног времена

Промоција књиге Александра Васића под називом „Оргуље капетана Васића”, у издању овдашњег Центра за културу и уметност биће уприличена сутра, 5. априла, тачно у подне.

Ко је први започео рат у Хрватској? Извлачење касарне из Словеније, Загреба, Јастребачког и Карловца, страдање Срба на Коранском мосту, борбе са усташама, растанак са народом из Баније, Кордуна и Лике, и низ других догађаја који су везани за тај период из прве руке читаоцима доноси писац у овом делу. Ова књига, која је по речима аутора истинта прича, говори о страдању српског народа у Републици Хрватској, о догађајима који су се збили пре, у току и после рата.

− Књигу сам написао из више разлога. Један од разлога је тај што тенденциозно и крајње некоректно понашање владе Хрватске уз омаловажавање и понижавање српског народа, српске владе и Југословенске народне армије и извештавање о догађајима пре, у току и после рата, 1991. године као и лажно представљање и вређање српског народа. Да су за све криви Срби, а јадни Хрвати невини, натерали су ме да коректно обрадим ову тему, изнесем у јавност, како би уз уважавање и једне и друге стране, уз уважавање Срба и Хрвата −рекао је Александар Васић, аутор ове књиге.

Како каже сам аутор, током писања се трудио да књигу систематски, студиозно што боље обради, како би она својим садржајем била доступна, не само старијим, већ младим генерацијама. У сређивању материјала за писање књиге помагале су му старешине, ратни другови, саборци, тако да је она сведочанство једног времена.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 15 =