Све је спремно за AlRock

Место окупљања љубитеља доброг звука рок, панк рок и алтернативне музике и концертне фотографије и овог августа биће Алексинац, јер се крајем ове недеље одржава дугоочекивани „AlRock Fest 2023.”. Програм овогодишњег, осмог по реду, Ал рок фестивала трајаће два дана, 17. и 18. августа. Као и ранијих година посетиоце ове, сада већ култне манифестације очекује добар музички програм и пратећи садржај.

Ал рок фестивал стартује у четвртак од 19 часова када ће у Арт галерији Дома културе бити отворена Изложба фотографија са Ал рок фестивала 2022., на којој ће своје фотографије представити троје аутора Милица Максимовић, Страхиња Јовановић и Стефан Живковић. Музичка подршка биће Борис Милојевић.

Прави музички спектакл очекује нас у петак, другог дана овогодишњег Ал рок фестивала, када ће на Стадиону за мале спортове  „Младост”, познатијем као Таш, од 20 часова наступити Прљави инспектор Блажа и кљунови, Неверне бебе и Појаве.

Појаве су алтернативни рок бенд настао од чланова некадашњих и садашњих underground бендова са југа Србије. Њихова музика је алтернатива у пуном смислу те речи, јер су све песме одличан склоп алтернативних рок, панк, блуз и метал бендова.

Прљави инспектор Блажа и кљунови и после скоро 30 година каријере, на својим концертима, спортским жаргоном речено, и даље остављају срце на терену. По многима су најбољи бенд за мото скупове, пивске манифестације и све врсте провода са скакањем и подврискивањем. За разлику од оних који много обећавају, а не нуде ништа, они гарантују само добру забаву и бесплатно сликање са Блажом.

Неверне бебе је српска рок група из Ваљева настала 1993. године, а у актуелној постави наступају од пролећа 2011. године. Карактеристични по идејама од којих нису хтели да одступе ни у најтежим годинама и желећи да свирају једино оно што осећају без компромиса, чланови Неверних беба изборили су се за своју позицију на регионалној поп-рок сцени и декларисали као скуп изузетних музичара који најбоље од себе даје на концертима.

Организатор Ал рок фестивала је Центар за културу и уметност Алексинац. Као и до сада сви садржаји у оквиру фестивала су потпуно бесплатни за посетиоце.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + six =