Све je спремно за AlRock, фестивал стартује у петак

Алексинац ће и овог лета традиционално бити место окупљања љубитеља рок, панк рок и алтернативне музике. Програм овогодишњег, седмог по реду, Ал рок фестивала трајаће два дана, од 19. до 20. августа. Као и прошле године биће богат музичким и пратећим садржајима.

Ал рок фестивал стартује у петак од 18 часова када ће у Дому омладине најпре бити отворена изложба фотографија Стефана Живковића са претходних фестивала, а потом и изложба радова са ликовног конкурса Rock & Roll заувек, приликом које ће бити и уручене награде за најбоље радове конкурса.

− Конкурс „Rock & Roll заувек” смо расписали почетком године за ученике основних и средњих школа на територији целе Србије и ту је пристигло доста лепих и квалитетних радова на тему рокенрола и биће заиста занимљива изложба – поручује Далиборка Стевановић, директорка Центра за културу и уметност.

Програм у Дому омладине крунисаће и наступ Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац”. Фестивал се потом сели у двориште Завичајног музеја где ће од 20 сати бити одржани наступи ЦКУ јуниор бенда, нишког састава Бохемија и домаћег бенда Бампер Исцелитељ.

Другог, уједно и главног, дана фестивала очекује нас прави музички спектакл. Наиме, на платоу Дома културе од 19 сати и 30 минута наступиће најпре Јасмина Трумбеташ, а затим и Попечитељи, Перо Деформеро и бенд „357”.

Организатор Ал рок фестивала је Центар за културу и уметност Алексинац. Као и до сада сви садржаји у оквиру фестивала су потпуно бесплатни за посетиоце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − eight =