Сваки шести оболели позитиван на КОВИД

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац  је сложенија у односу на почетак године. У седмици иза нас тестирано је хиљаду особа од којих је 158 било позитивно на вирус корона. Скоро сваки шести узорак који је анализиран је био позитиван.

Седам дана раније, од 3. до 9. јануара, узети су узорци за анализу од 947 пацијената и њих 89 је било позитивно. Статистички гледано скоро сваки десети је био заражен.

Током претходног викенда, у суботу је од 112 тестираних 23 било позитивно, а у недељу од 62 њих 13 је било заражено вирусом ковид.

Недељу дана раније ситуација је била повољнија. Тог викенда од 217 анализираних само њих 20 је било позитивно. Када се погледају подаци за седмицу иза нас највећи број заражених на дневном нивоу је био на почетку недеље, у понедељак, тада је анализирано 199 узорака а позитивно је било 35, док је у уторак од 154 пацијента код њих 30 откривено присуство вируса корона. Среда је била нешто мирнија, 181 анализирана особа и 24 позитивних случајева. У четвртак поновни скок, од 142 особе њих 33 је било позитивно. У петак је била нешто боља ситуација, 150 анализа и 28 позитивних особа на вирус корона.

Изнети подаци су збирни за обе алексиначке установе, Дома здравља и Општу болницу које имају своје ковид службе. Ковид амбуланта у Житковцу ради у две смене до 22 сата.

Насловна фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − ten =