Сваки други бесплатно у бању

На конкурс за одлазак корисника пензија на бесплатну десетодневну рехабилитацију у бање и климатска лечилишта, са подручја алексиначке општине пријавило се 278 пензионера, што је значајно мање него претходних година.

Комисија нишке Филијале Фонда пензијско-инвалидског осигурања прегледаће све приспеле пријаве и пратећу документацију и изабрати кандидате 134 кандидата за одлазак у неку од бања у Србији. То практично значи да ће, у просеку, сваки други подносилац пријаве моћи да рачуна на десетодневни опоравак о трошку ПИО фонда.

Radul Stojanović− Ове године бање може да користи 134 пензионера и то много више него лане, када је ову погодност искористило њих 78, каже за наш портал председник Удружења пензионера општине Алексинац, Радул Стојановић. − На редослед на ранг-листи утицаће висина, дужина коришћења пензије, остварено право на туђу негу и помоћ и остварено право на породичну пензију, а то се односи на корисника који је ово право остварио као дете које није способно за самосталан живот и рад − наглашава Стојановић.

Ко ће ићи бесплатно у бању знаће се након објављивања привремене ранг-листе. Она би требало да буде објављена у наредних двадесетак дана, а биће истакнута у просторијама Удружења пензионера општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 20 =