Свака част, мајсторе: Трајковић трећи у Европи

У граду Маинталу поред Франкфурта на Мајни, у Немачкој, од 17. до 22. јула одржано је Европско првенство за сениоре у џиу-џици на коме је учествовало преко 400 такмичара из 22 државе Европе.

Репрезентација Србије наступила је са тројицом такмичара, међу којима је био Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НИФ из Алексинцакоји се такмичио у категорији до 85килограма.

Првог дана надметања у веома јакој конкуренцји Никола је освојио треће место и бронзану медаљу. Имао је пет борби и остварио четири победе и пораз. У првом колу фул ипоном победио је такмичара из Белгије. У другом колу, у веома неизвесном мечу, изгубио од актуелног светског првака Илије Борока из Русије. У репасажу је победио такмичара из Белгије Патрика Хабирора са 14:0, затим Словенца Вида Белича са 13:4 и у борби за треће место Швајцарца Николаса Баеза са 19:14.

У генералном пласману у овој категорији нови првак Европе постао је Немац Даниел Змеев, док је Трајковић заузео трећу позицију заједно са Илијом Бороком из Русије.

Николу је на такмичењу предводио његов тренер и отац Драган Трајковић у сарадњи са селектором репрезентације Србије Јаношем Копасом из Новог Сада и њима свакако припада део заслуга за овако велики и значајан резултат.

− Ово је још један у низу врхунских резултата које постижу такмичари нашег клуба − казао је за наш портал тренер Драган Трајковић.− Никола је за наш клуб освојио и у Алексинац донео другу медаљу са европских првенстава за сениоре поред свог млађег брата Филипа који је 2019. године освојио златну медаљу и постао првак Европе у категорији до 94килограма − додаје Трајковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 8 =