Почела продаја паркинг карата

Као што је већ и најављено, продаја претплатних карата за паркирање почела је данас, док ће контрола плаћања и изрицање казнених мера за кориснике који своју обавезу плаћања не изврше на прописани начин стартовати од понедељка, 2. августа.

− Могу да кажем да је јако велико интересовање грађана и то највише за куповину повлашћених станарских карата, мада се интересују и правна лица и предузетници − рекла је Ивана Радивојевић, шеф Паркинг службе.

Куповина било које карте за паркирање на јавним паркиралиштима, као што су сатне, дневне, месечне или полугодишње, може се извршити у просторијама ЈКП “Комуналне услуге”- Паркинг служба, на адреси Књаза Милоша бр. 29.

− Грађани могу сваког радног дана да купују карте у периоду од 7 до 15 сати, а радићемо и суботом од 8 до 14 часова. Наравно, уколико буде потребе радићемо ових првих недеља и продужено радно време. Наравно, све зависи од интересовања и потребе грађана − додала је Радивојевић.

Станари који живе у зонама паркирања имају могућност да купе повлашћену паркинг карту која ће за прву зону месечно износити 400, а за другу 300 динара, док полугодишња претплатна карта за прву зону вреди 2.000, а за другу 1.500 динара. Годишња претплатна карта за станаре у првој зони је 4.000, а у другој 3.000 динара. Станари који имају и друго возило у власништву, могу уз додатну доплату да и за њега имају повлашћену зонирану станарску карту. За један месец би морали да издвоје 800 у првој и 600 динара у другој зони. Полугодишња претплата је 4.000 и 3.000 динара, а годишња 8.000 и 6.000 динара, зависно од зоне.

Паушалну претплатну карту за општа паркиралишта могу да купе и власници аутомобила који не живе у зонама, по цени за један месец 4.000 и 2.500 динара, полугодишња у првој зони коштаће 16.000, а у другој зони 8.000 динара. Годишња претплатна паркинг карта за физичка лица у првој зони стајаће 35.000, а у другој 16.000 динара. Исте цене су и за правна лица и предузетнике, као што је и за физичка лица који нису становници центра града.

2 коментара

  1. Da li moze neko da pojasni , sta znaci i na sta se odnosi kupovina parking mesta.Da li to znaci ko kupi da ce moci da na neki nacin to svoje kupljeno mesto recimo ispred svog lokla da ogradi parking rampom, gajbama, stolicama ili tome slicno kao sto je do sada bilo uobicajeno u Aleksinac.

    1. Ти купиш место и паркираш кад је слободно, кад није слободно онда се сналазиш. Какве гајбе какво ограђивање…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =