Сутра у Тешици и Алексинцу „Село сас један падежˮ

Становници насеља Тешица и околних села сутра, у петак, 1. априла, иако на дан шале, имају један озбиљан догађај за њих и њихове најмлађе. Тог дана у 10 сати свечано ће бити отворена библиотека, односно просторије које ће служити као библиотека. У њеном раду помоћиће Библиотека „Вук Караџићˮ из Алексинца. Гост на отварању је песник Власта Н. Ценић.

Нешто касније, у 13 сати, у просторијама Библиотеке „Вук Караџићˮ у самом Алексинцу одржаће се промоција књиге „Село сас један падежˮ, аутора Власте Н. Ценића. Овај песник и професор књижевности у изјави за наш медиј није крио задовољство што ће бити део сутрашње свечаности.

‒ Не отварају се библиотеке сваког дана, а посебно се не отварају у селима. Зато је ово задовољство и радост, радост што ћу бити део тако неке прве странице у историји ове библиотеке. Исказујем поштовање свима који су ово омогућили. Ово је празник не само за мештане села Тешица, него и за нашу земљу, зар не. Библиотека је свето место, царевина слова, снова, стихова како би то ми песници волели да кажемо. Зато желим да овај храм дуго живи, да дуго траје, да буде пун књига и читалаца, нарочито деце – каже аутор чувене Збирке песама на дијалекту „Бате ће се жениˮ.

Ценић је изразио наду да ће просторије у Тешици да буду место сусретања са књигама, али и сусретања са писцима.

‒ И наравно, желео бих да ово буде место где се богате наше душе и где постајемо бољи. Тешица сада уз школу добија још једну најважнију грађевину, најважније место – библиотеку ‒ завршио је овај песник који вас сутра очекује у Тешици и Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =