Председник општине о року завршетка започетих улица и путева

Са побољшањем временских прилика на подручју општине Алексинац почели су радови на градњи објеката инфраструктуре вредних око 90 милиона динара. Нешто су пренети радови из прошле године, који су одложени из административних разлога који нису били у домену локалне самоуправе, а један део је из овогодишњег програма.

Ти радови би требало да буду готови наредног месеца, а најкасније до 10. маја.

− После доста проблема које смо имали прошле године, сада смо коначно почели са асфалтирањем улица Војске Југославије, Вука Караџића и Мајора Тепића. То су улице у граду које се налазе поред пијаце и доста су фреквентне. Вредност радова је око 12 милиона динара и изводи их предузеће „АБМ Путоградњаˮ. Радови су у завршној фази. У улици Вука Караџића су завршени први и други слој. У улици Мајора Тепића синоћ је рађен други слој, а до краја следеће недеље очекујемо завршетак радова у улици Војске Југославије, односно асфалтирање. Након тога остаће нам радови на уређењу тротоара и самог паркинга у улици Вука Караџића. У следећих 15 до 20 дана очекујемо да се комплетира градилиште, али оно што је битно, улице ће бити до краја следеће недеље проходне. Тачније, асфалтиране и спремне за саобраћај – каже председник Радичевић.

Следећа ствар која се ради у нашем граду, а на коју указује први човек алексиначке локалне самоуправе јесте кружни ток на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке. Вредност овог рада је 22 милиона и 740 хиљада. Радове изводи „ПЗП Трејсˮ из Ниша.

‒ Радови се крећу онако како је планирано и очекујемо да до половине следећег месеца буду комплетно завршени. Оно што следеће радимо на нашој територији је пут Житковац – Витковац, деоница од Кормана до Горњег Љубеша. Вредност тих радова је 21,6 милиона динара. Извођач радова је „АБМ Путоградњаˮ. Радови треба да буду завршени до првог маја. Вршимо санацију општинског пута Трњане – Јаковље, деоница од Трњана до Доње Пешчанице. Вредност тог рада је 27 милиона динара. За ту деоницу задужен је „ПЗП Трејсˮ и тамо смо почели са раскопавањем коловоза. Почели смо са површинским гребањем слоја асфалта који ћемо да користимо за стазе поред пута, а сада се обавља раскопавање остатка подлоге. До десетог маја очекујемо да буде завршена и та деоница − објашњава Радичевић у изјави за наш медиј.

Једна од ствари која се ради у овом тренутку је санација водопропуста у Рсовцу, у самом насељу. Вредност је 3,2 милиона динара.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =