Glavna ulica Aleksinac

Сутра у Алексинцу: На два састанка о вирусу корона

О вирусу корона на подручју општине Алексинац разговараће се сутра на два састанка. Најпре ће заседати Штаб за ванредне ситуације, а нешто касније и Савет за здравље општине Алексинац.

Према достављеном дневном реду, пред члановима Савета наћи ће се само две тачке које ће се разматрати. Прво ће бити презентован извештај о раду Саветника за заштиту права пацијената у првих шест месеци ове године. У овом периоду било је само три приговора пацијената у писаној форми и то два основана, а један неоснован. Много већи број пацијената је телефонски пријавио своје незадовољство услугама или да им није омогућено лечење. Али, нису желели да поднесу писмени приговор, јер су свесни ситуације у којој се налазе здравствени радници.

У оквиру друге тачке дневног реда, чланови ће бити информисани о здравственој ситуацији на територији општине Алексинац која је у вези са коронавирусом.

Сутра ће седницу имати и Штаб за ванредне ситуације када се очекују одређене мере на сузбијању ширења вируса корона. Оне ће вероватно бити блажег карактера пошто епидемиолошка ситуација није алармантна, али није ни добра.

– Као и пре пар дана, када смо о тој теми разговарали епидемиолошка ситуација у Алексинцу није алармантна, али није ни добра. Послушаћемо сутра предлог здравствених радника, пре свега Опште болнице и Дома здравља. Претпостављам да ћемо неке мере предузети на побољшању исправног поступања и понашања грађана на јавном простору, да бисмо штитили једне од других и спречили ширење епидемије – каже у изјави за наш медиј командант Штаба и председник општине Алексинац Ненад Станковић. 

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =