Сутра премијера представе Алексиначке гимназије

У Великој сали Дома културе у Алексинцу сутра ће своју алексиначку премијеру доживети представа драмске секције Алексиначке гимназије „Чекајући човека”. Текст представе је по мотивима драме Семјуела Бекета „Чекајући Годоа” адаптирао Јован Недељковић, који са Огњеном Јовићем потписује и режију овог комада.

Улоге у представи тумаче ученици Алексиначке гимназије Леа Митић, Јован Недељковић, Викторија Чуриловић, Лука Алексић, Софија Никезић и Огњен Јовић под менторством професорке Маје Петровић.

− Нама је био циљ да Бекетову драму „Чекајући Годоа” осавременимо и ставимо у данашњи контекст и у прилике које данас могу да задесе младе људе и наши ликови су постали они који данас постају узор младима и који су оно што данас можемо да видимо у свету младих – рекао је, у разговору за наш портал, Јован Недељковић, матурант Алексиначке гимназије.

Драмска секција Алексиначке гимназије недавно је учествовала на 26. Позоришним сусретима гимназија Србије у Крагујевцу, који су одржани у Позоришту за децу и младе средином априла. Као дебитант на овом такмичењу, представа „Чекајући човека” Алексиначке гимназије остварила је успех самим пласирањем међу 10 представа из гимназија широм Србије. Међутим, према мишљењу жирија, ова представа понела је и две веома важне награде и то Награду за најбољу режију и Награду за најбољу ауторску драматизацију уметничког дела, које су им уручене 17. априла у Првој крагујевачкој гимназији, дугогодишњем организатору Сусрета.

Извор фотографије: Hermes press

− То је наравно подстицај за све нас. То је нешто што ће нам и у четвртак дати ветар у леђа и некако јесте то један леп чин и делује као завршница нечега што смо радили, али то је тек почетак. Ми се надамо да ћемо и ту премијеру радити онако како треба и пред нашом публиком – додаје Недељковић.

Премијера овог комада биће одржана сутра, 30. маја, од 20 часова. Представа „Чекајући човека” приређена је уз помоћ Центра за културу и уметност Алексинац и Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =