Сутра креће попис становништва

Сутра почиње попис наредних месец дана 104 пописивача уз надзор 15 инструктора би требало да обаве евидентирање житеља наше општине. Попис становништва, домаћинстава и станова у Србији 2022 биће организован од суботе, 1. октобра и трајаће до недеље, 31. октобра 2022.године.

− Обавеза грађана јесте та да прими пописивача у своје просторије. Може примити пописивача и у двориште уколико су то сеоска домаћинства, и да се одазове попису, односно његовом позиву. Пописивач ће имати своју ИД картицу. Биће јасно обележени. Картице имају слику, име и презиме пописивача, потписане од стране председника Пописне комисије или заменика председника Пописне комисије и неће бити проблема на терену што се тиче тога да неће бити препознатљиви − рекла је за наш портал Анита Недељковић, члан пописне комисије.

Претходни попис одржан је 2011. године и тада је општина Алексинац имала 51863 становника, а према проценама Завода за статистику сада нас је око 48000. Песимисти сумњају да је демографска ситуација на овом подручју још неповољнија него што су предвиђења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =