Сутра централно обележавање Европског дана школског спорта

На платоу испред Дома културе у Алексинцу, Савез за школски спорт општине организује сутра централно обележавање Европског дана школског спорта.

Тиме се уједно завршава Недеља школског спорта коју већ девет година организују Европска организација за школски спорт и Олимпијски комитет Србије.

-Од првог дана Савез за школски спорт Алексинац је укључен у ову акцију чији је циљ да децу научимо правим вредностима и да их покренемо и заиинтересујемо за баљење спортским активностима. У првом делу манифестације све школе на територији наше општине се укључују тако што организују различите активности у својој средини, те активности се потом нотирају и достављау у централну базу података, јер се ради о такмичењу на нивоу Европе за највећи број школа у Европског дану школског спорта, каже за наш портал Марко Терзић, председник алексиначког Савеза за школски спорт. – Позивам грађане да присуствују централној манифестацији, а посебно апелујем на малишане да дођу, да се играју са нама и да буду спортски активни, како бисмо остварили што боље резултате, додаје Терзић и истиче да је наша земља прошле године по броју ангажованих школа заузела друго место у Европи.

Централно обележавање Европског дана школског спорта почиње у 17 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 4 =