Ulica iza stadiona - Naslovna

Сутра без вашарског окупљања

У недељу 12. јула је Петровдан, празник посвећен светим апостолима Петру и Павлу. Тада је и први дан тродневног вашара у Алексинцу. Ове године неће бити вашарског окупљања.

Да подсетимо, на претходној седници Штаба за ванредне ситуације, на упућени захтев за организовање традиционалног Петровданског вашара, одговорено је негативно. Штаб је одлучио да се он не одржи јер би се на њему окупио велики број људи, што је потенцијална опасност за ширења заразе.

Одлука се односи само на предстојећи вашар, док ће се за овакво окупљање у августу донети накнадна одлука, у складу са тада важећом епидемиолошком ситуацијом. Став Штаба je да ове године не буде ни чувене манифестације „На Морави воденица стара”. Ових дана нису дозвољени ни концерти, због могућности окупљања великог броја грађана на једном простору и немогућности предузимања мера заштите.

Остале културне манифестације у затвореном простору моћи ће да се одржавају, али уз присуство до 30 особа, а на отвореном до 100 људи и уз примену прописаних мера заштите.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =