Сутра бесплатно мерење притиска и шећера

Акцијом Дома здравља Алексинац, а у сарадњи са овдашњим Црвеним крстом, на платоу испред Дома културе, сутра 7. априла, биће обележен Светски дан здравља. Од 9 до 11 сати екипа ове здравствене установе  заинтересованим пролазницима мериће бесплатно крвни притисак и ниво шећера у крви, а докторка ће давати савете.

Светски дан здравља је ове године посвећен очувању здраве животне средине и обележава се под слоганом „Наша планета, наше здравље”. Ваздух, вода и храна неопходни су за опстанак свих живих бића, а добро здравље нераскидиво је повезано са здравом животном средином. Управо због тога, Светска здравствена организација овај значајан датум у Календару здравља посвећује здрављу наше планете.

Овогодишња кампања обележава се са циљем подизања свести о утицају загађења ваздуха, воде и хране на здравље и могућим последицама, као и у циљу подстицања на активности и мере које треба предузети како би се очувала животна средина, а тиме и здравље људи.

Иначе, Светски дан здрављa обележава се широм света 7. априлa сваке године под покровитељством Светске здравствене организације. Одлука да се овај дан обележава као Светски дан здрављa донесена је на 1. скупштини ове организације, одржаној 1948. године у Женеви.

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 17 =