Још једна представа Кокана Младеновића у Алексинцу

Позоришна публика у Алексинцу имаће прилику да први пут погледа Мултимедијалну позоришну представу за публику и паметне телефоне „Апликација Воланд” коју је режирао Кокан Младеновић, добро познат редитељ овдашњој публици.

„Апликација Воланд” је имерзивна позоришна представа која се паралелно прати у физичком и виртуелном простору, преко посебне апликације за паметне телефоне. Публика је позвана да инсталира апликацију, која јој омогућава да, током позоришне представе, учествује у играма, квизовима и анкетама, чиме директно утиче на даљи ток сценске радње.

Представа је рађена у копродукцији Шабачког позоришта и Центра за културу Тиват и поред истраживања односа позоришта и нових медија, представа се бави историјом позоришта и драме и средњовековним жанром моралитета, као дидактичког драмског облика, чији је циљ био да промовише позитивне етичке вредности једне заједнице.

Глумци Јелена Илић, Kристина Пајкић, Милош Војновић и Александар Јовановић покушаће да на духовит, едукативан и провокативан начин, уз укључивање публике, интеракцију и дијалог дају одговор на питање, да ли постоји неоморалитет у свету нових технологија и која је сврха позоришта данас, у друштву обележеном убрзаним технолошким развојем и развојем вештачке интелигенције?

Представа је на репертоару дома културе у четвртак, 7. априла, од  20 сати, а цена улазнице износи 300 динара. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + twelve =