Сутра акција „Натуса”- „Никад није касно”

„Никад није касно” назив је традиционалне хуманитарне акције коју ће Поликлиника „Натус” спровести у суботу, 8. октобра, у циљу превенције каридоваскуларних обољења.

Акција ће се одвијати на простору испред Дома културе, и у просторијама Поликлинике „Натус”, у улици Момчила Поповића 12, са почетком од 10 сати. На платоу у центру града грађани ће моћи бесплатно да провере ниво шећера у крви, крвни притисак, а радиће се сатурација крви кисеоником и мерење минерало витаминског комплекса. У просторијама поликлинике радиће липидни статус „тест инсулинске резистенције”, Колор Доплер магистралних артерија врата и кардиолошки преглед са 20% попуста, поручују организатори акције.

− Драго ми је што поново организујемо ову акцију, који нисмо организовали две године, можда чак и три, а све због короне. Овом акцијом не само да ћемо подићи поново свест људи о томе да треба да се контролишу, него ћемо и оним људима који дођу до нас успети да исконтролишемо неке основне параметре који су битниј за превенцију кардиоваскуларних обољења. Те кардиоваскуларне болести ту једна пошаст у целом свету, а не само у Србији, врло је битно формирати ту здраву свест о јачању превенције на свим нивоима почев од сеоског становништва и градског становништва. Свако од нас има неке факторе ризика које носи, који су многобројни– каже др Биљана Ђокић.

Сличне акције одржане раније изазвале су велико интересовање грађана, па се и овога пута очекује велики одзив грађана.

Иначе, пријатељи сутрашње акције су ???????, ???????, ???????? ???????? ????, ?????????? и ?????? апотеке.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 11 =