Super žene iz Tešice skuvale najbolji ajvar

Pripremio Srđan Ilić

Pod zanimljivim nazivom, „Izađi mi na teglu“, juče je u Aleksincu održano takmičenje u pripremanju ajvara. U konkurenciji 12 ekipa iz Aleksinca, Ražnja, Svrljiga, Tešice, Mozgova, Bovna, Rutevca, Kormana i Vukanje, stručni žiri je prvo mesto dodelio ekipi udruženja „Super žena“ iz Tešice. Kapiten ekipe Mira Bogdanović kaže za Radio Aleksinac da nije očekivala trijumf.

– Iako se svi potajno nadamo pobedi, ona nije bila očekivana. Naravno, drago mi je što smo baš mi osvojile zlato i idemo dalje. Važno je bilo druženje, celog dana smo pekle papriku, mlele, kuvale i stvarno nam je bilo lepo. Ovo nam je drugo zlato ove godine, nadamo se i trećoj sreći.

Drugo mesto pripalo je udruženju žena „Jezero“ iz Bovna, a treće etno udruženju iz Kormana. Koordinarka projekta „Izađi mi na teglu“ Ljiljana Vukotić naglašava da je kompletna količina ajvara koja je u Aleksincu napravljena namenjena deci i odraslima ometenima u razvoju.

tegla_foto_3– Aleksinac je jedan divan grad, divni ste domaćini, a ljudi iz OTIS-a su bili divni saradnici i koordinatori projekta. Oni su nam pomogli da okupimo ekipe i da sve ovo izgleda ovako kako je izgledalo. Specifično sećanje na Aleksinac će mi biti i to što će kompletna ova količina ajvara koja se napravila otići onima kojima je to najpotrebnije, u ruke deci i odraslima ometenima u razvoju. Sve ekipe i OTIS su se priključili nama u našoj inicijativi ‘Jedna tegla za puno osmeha’ i nadamo se da ćemo te ljude usrećiti bar na taj način i izmamiti im osmehe.

Milena Maksimović, direktorka Opštinske organizacije za turizam i sport, koja je bila domaćin i organizator ove manifestacije, ističe da je konkurencija bila žestoka i da su nijanse odlučivale.

– Svi učesnici su pohvaljeni, a ja želim da se još jednom svima zahvalim što su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Bilo je dosta građana koji su pratili program, kao i dece koja su učestvovala u interaktivnim aktivnostima koje su se dešavale na samoj sceni. Sve je proteklo u lepom raspoloženju, uz muziku, a čak nismo imali ni pritužbe građana koji tu žive zbog dima. Mislim da je ovo jedna lepa manifestacija, mada nam je za ovaj broj ekipa bio potreban veći prostor i to ćemo imati na umu ako i sledeće godine budemo organizovali takmičenje. Vidim da su svi zadovoljni, čak i oni koji nisu osvojili nagrade. Potrudili su se svi da to budu vrhunski ukusi, a i sama komisija je priznala da je bilo veoma teško odlučivanje o pobedniku i da su presudile nijanse.

Pobednici su nagrađeni mini električnim štednjakom, drugoplasirana ekipa je osvojila komplet posuđa, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat. Pobednik kvalifikacionog takmičenja, ekipa udruženja „Super žene“ iz Tešice, izborila je plasman u veliko finale koje će biti održano na Zlatiboru.

tegla_foto_4

tegla_foto_2

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + ten =