„Шуматовац” иде у корак са временом

Након годину и по дана, Биотехнолошка школа „Шуматовац” је завршила реализацију Ерасмус+ пројекта мобилности за област стручног образовања и обуку под називом „Иновативна практична настава”.

Пројекат је подразумевао мобилност две групе ученика различитих образовних профила и разреда које су биле сачињене од по 10 ученика у пратњи два наставника и које су боравиле у бугарском граду Сандански. Двонедељну радну праксу у мају и октобру ученици су обављали на сточарској фарми „Катарино” и воћарској плантажи „Панчев фарма”.

Поред праксе ученици су имали и културни програм који је подразумевао излете и обиласке, тако да су ученици посетили хотел „Катарино”, у чијем саставу послује поменута фарма и популаран скицентар Банско.

За време боравка обе групе су имале тродневну посету – мониторинг од стране директорке Јасмине Тончић и наставника Валентине Милошевић и Славише Петровића који су обишли ученике на њиховим радним местима и разговарали са менторима ученика. Они су се уверили да су ученици мотивисано и квалитетно радили и учили и да је њихова практична настава изузетно корисна за наставак образовања у струци.

Након завршених активности, сертификате им је уручио партнер школе у пројекту, Ивелин Терзијски, власник агенције IVEM LIFE LTD. Том приликом је пренео позитивне утиске ментора са фарми на којима су ученици радили и захвалио им се на уложеном труду и мотивацији за рад коју су показали током праксе.

У Биотехнолошкој школи „Шуматовац” оцењују да су циљеви и задаци пројекта мобилности у потпуности испуњени, јер су ученици  стекли нова знања и вештине из области сточарства, неге и исхране животиња, млекарства, воћарства и одржавања и експлоатације пољопривредних машина. Имали су прилике да теоријска знања, стечена у школи, примењују у пољопривредној производњи и преради хране, а нова искуства су побудила интересовање и мотивацију ученика за рад у струци. У овој образовној установи се надају да ће све то позитивно утицати на њихов живот и каријеру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 16 =