Судије скројиле капу Алексинчанима

Синоћ је у хали Спортско-рекреативног центра Власина у Власотинцу одиграно финале баража за првака Прве лиге –Исток између рукометаша Власотинца и Алексинца. Иако су Алексинчани били бољи у свим сегментима игре, уз обилату помоћ судија, ипак су победили су Власотинчани са два гола разлике – 21:19 (9:12).   

Колико су судије биле наклоњене домаћој екипи могу, поред осталог, да илуструју подаци о искључењима и седмерцима. Судијски пар из Крагујевца Рилак – Живић за домаћу екипу досудио је шест седмераца, за госте два, а када је реч о искључењима Власотинчани су добили два, а Алексинчани шест минута. 

– Неправду коју су моји момци доживели у Власотинцу заиста нисам очекивао, јер су судиле судије које деле правду у Суперлиги, па сам се надао да ће посао да одраде поштено и ни на чију штету – каже за наш портал тренер РК Алексинац Владан Стошић. – Међутим, судије су нас толико оштетиле да ми је просто жао мојих момака и њиховог огромног труда. У првом делу надиграли смо противника и технички и тактички и да је било поштеног суђења на полувремену би било минимум пет-шест голова разлике. У наставку код наших играча је дошло до пада концентрације и губитка снаге, јер Власотинчани имају већу ротацију и већи избор играча. И још нешто, невероватно је да екипа која игра оштро, нећу да кажем грубо, али веома оштро, добије само једно искључење за 60 минута – додаје Стошић. 

Било како било, учешћем у самој завршници баража за шампиона Прве лиге – Исток и пласман у Супер Б лигу, без обзира на пораз, РК Алексинац је остварио највећи успех у својој полувековној историји. Резултат је свакако значајан, поготово када се има у виду да је остварен у конкуренцији са екипама које имају и до четири пута већи буџет од алексиначких рукометаша.                     


 ВЛАСОТИНЦЕ – АЛЕКСИНАЦ 21:19 (9:12)

Хала спортова, Власотинце. Судије: Александар Рилак, Немања Живић (Крагујевац). Седмерци: Власотинце 6 (4), Алексинац 2 (1). Искључења: Власотинце 2, Алексинац 6 минута.

ВЛАСОТИНЦЕ: Ивановски, Анђелковић, Срезовић 1, Алексић 3, Стојиљковић 4, Кочић 2, Стефаноић 3, Ђорђевић 2, Филиповић 1, Здравковић, Ђорђевић 5, Радивојевић, Јоцић, Ђокић, Митровић. 

АЛЕКСИНАЦ: С. Јовановић, Стевановић, Живановић, Ристић 3, Н. Јовановић 2, Ђорђевић 4, Стефановић 8, Тривунац, Станојевић, Милосављевић, Милановић 1, Недељковић, Митровић, Стојановић 1.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 7 =