Стижу нови контејнери

Након што је завршена прва фаза пројекта уређења локација за контејнере у ужем центру града, тачније на укупно 15 локација, Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” данас и сутра се на тим локацијама врши замена посуда, односно замена контејнера у којима се одлаже смеће.

Како најављују из овог предузећа, у следећој фази ће наставити уређење на још дванаест локација, колико је остало, и то већ у наредних неколико месеци, па ће негде до пролећа завршити са тим делом уређења.

− Оно што је јако битно, и што користимо прилику да апелујемо, молимо све наше кориснике и грађане наше општине, да се контејнери користе на један савестан начин, да се одлагање у контејнере врши на прописан начин, да се не одлажу опасне и запаљиве материје, које ће уништити посуде, да се одлажу кутије које су расклопљене и које не заузимају цео контејнер − апеловао је Далибор Марковић, директор  ЈКП „Комуналне услуге”.

Иначе, до сада су урађене ограде око локација за контејнере, урађене су подлоге на којима стоје контејнери, тако да су ослобођени тротоари за несметано функционисање пешака, а ослобођена су паркинг места и коловози на којима су се налазили контејнери и не представљају више опасност за саобраћај.

− Напоменућу и то да ови контејнери, које смо сада ставили, имају такозвани поклопац у поклопцу. Значи, да би се одложила кеса смећа, не мора да се подиже цео поклопац него може да се подигне само део поклопца који је довољан да се убаци кеса са смећем. Из хигијенских разлога је то повољније и лакше за употребу. Надам се да ћемо сви бити довољно свесни да сачувамо оно што је урађено и за шта је уложен новац свих грађана наше општине − додао је Марковић.

Када је реч о финансијским средствима утрошеним за ова уређења, прва фаза уређења локације коштала је око милион и седамсто хиљада динара. То се односи на уређење подлога и ограде око контејнера, док је набављено и стотинак нових контејнера. Како кажу у ЈКП-у, цена мањих контејнера од 660 литара је око 18.000 динара, а већих од 1100 литара  креће се до 23.000-24.000 динара. Овом приликом набављен је већи број мањих контејнера, па је просечна цена око 20.000 динара по контејнеру. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 6 =