Стигле награде из Лознице

Након пет година од првих, у град на Моравици су поново стигле награде из Лознице. Ансамбл Градског позоришта „Театар 91” је почетком овог месеца учествовао на 16. Фестивалу глумачких остварења са представом „Тетка од милион долара” и освојио две награде, које су јуче стигле.

Једна награда је за глумца вечери, која иначе следује сваке вечери након одигране представе, и њу је са собом понео Срђан Стојадиновић Леби, а након одигране последње такмичарске представе овдашње позориште је обавештено да је награду за најбољу епизодну улогу фестивала добила Зорица Стевановић.

Иначе, реч је о урнебесној комедији коју је радио Бранислав Недић, управник Крушевачког позоришта, а у представи поред ансамбла „Театра 91” игра и троје гостујућих глумаца. Двоје глумаца су из Крушевца, Јелена Томић и Предраг Миленковић, а један из Параћина, Марко Вучковић. У представи играју и алексиначки глумци Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Нинушка Миливојевић, Зорица Стевановић и Јован Цветковић.

Представа је рађена по тексту Кена Лудвига, познатог америчког позоришног писца рођеног 1950. године у Пенсилванији, који је у овом делу испричао догађаје два преваранта који покушавају да се докопају теткиног наследства уз мноштво комичних ситуација и неочекивани расплет у коме љубав побеђује.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 18 =