Статистика све боља

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у августу месецу ове године регистровано је 4.766 лица на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене.

Према статистици, број лица на евиденцији се смањио за 710 лица или 12,97 одсто у односу на исти период, август 2021. године. У односу на предходни месец, јул 2022. године, број лица на евиденцији се смањио за 60.

Највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености, имају лица која на посао чекају до једне године и они чине скоро трећину укупно регистрованих на евиденцији, док, посматрано према годинама старости, највеће учешће у регистрованој незапослености, имају лица од 55 до 59 година, њих 633 или 13,28 одсто.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији је још увек највећи број пријављених са првим степеном и они чине трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, док је са трећим степеном стручне спреме око 22 одсто лица на евиденцији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + one =