Biro

Статистика НСЗ: Краћи списак незапослених

Статистички подаци о кретању запослености у општини Алексинац за месец фебруар показују да су само 2 особе више на списку незапослених у односу на јануар. Национална служба за запошљавање у Алексинцу је у свом месечном извештају објавила да је у фебруару као незапослено лице евидентирано 4.868 особа, од тога нешто више од половине, односно, 2.487 су жене.

Охрабрујућа је чињеница да се у односу на исти период од пре годину дана, фебруар 2022., број незапослених у нашој општини смањио за 382 лица.

Највећи број наших суграђана који су званично без радног ангажмана, на посао чека до једне године, и таквих је 1.757 или 36 одсто укупно незапослених. Посматрано према старосној структури најтеже до посла долазе особе старости од 55 до 59 година, њих 644 и они чине преко 13 одсто незапослених.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији је још увек највећи број пријављених са првим степеном 1.719 и они чине трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, док је са трећим степеном стручне спреме око 22 одсто лица на евиденцији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − four =