Статистички подаци за вирус корона у Алексинцу

Иако вирус корона није више тема број један у Алексинцу, ипак подаци објављени на званичном сајту Ковид-19 донекле су индикатори o исчезавању вируса са простора наше општине.

У последњих десетак дана у Алексинцу присуство корона вируса је знато опало. Последњи регистровани случајеви били су 22. и 29. маја, када је забележен по један ново оболели, док у данима између 23. и 28. маја, односно 30. и данас нису забележена нова оболевања од овог вируса. Иначе, од почетка епидемије код 222 грађана општине Алексинац је било потврђено присуство вируса короне.

Што се самоизолације тиче, ситуација у Алесинцу је и ту у опадању. Наиме, од 22. маја када је потврђено 99 особа у самоизолацији, тај број је знатно смањен, тако да тренутно броји петоро.

Графикон самоизолованих по данима у Алексинцу.

Од почетка епидемије у Србији број оболелих од корона вируса достигао је 11.430, а тестирано је укупно 247.760 људи. Гледајући градове у окружењу, у Нишу је забележено укупно 1.323, у Крушевцу 240, Прокупљу 142, Сокобањи 67, Сврљигу 32, док је у Ражњу регистрована укупно 21 особа.

На насловној фотографији графикон заражених по данима у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + sixteen =